Ta bra hand om huden

Att ta bra hand om huden behöver inte vara speciellt komplicerat eller kräva alla produkter på hudvårdshyllan. Och medan vi alla har olika förutsättningar och borde tänka på att välja mer anpassad vård finns det fortfarande många allmänna råd som kan hjälpa huden att må sitt bästa.

Fimpa

Rökning har visat sig påverka huden på flera olika sätt. En rad olika sjukdomar förknippade med rökning kan ha en direkt eller indirekt påverkan på huden. Vi vet också att rökning försämrar kroppens förmåga att läka av sig själv, och det inkluderar även skador på huden. Med dessa och många andra anledningar är det dags att fimpa om du inte redan gjort detta.

Solskydd

Att skydda huden mot solen är något vi alla borde göra i större utsträckning. Att applicera solskydd innan du går ut i stark solljus bör vara en del av din rutin. Fokusera speciellt på områden som ansikte och händer. Men alla blottade delar av huden bör få denna behandling. Och för dig som gärna solar kan du glädjas över att solskydd inte förhindrar dig från att bli brun. Gå in på BilligtMakeup.se för att hitta ett solskydd som passar dig.

Återfuktning

Vår hud utsätts för en mängd olika faktorer under en normal dag. Och en inte obetydlig andel av dessa kan ha en uttorkande effekt på huden. Att regelbundet återfukta huden är något som kan vara till stor hjälp på både kort och lång sikt. Försök dock alltid att använda produkter som är anpassade din hudtyp. På så sätt får du det bästa möjliga resultatet.